fahéjas-kardamomos forrócsoki

2010. december 07. - pohóka

nekiálltam a forrócsokinak. 3 különböző étcsokiból raktam össze. 74%-osból kb 4 kocka, 52 %-osból is kb ennyi, plusz egy tábla 50%os sparos étcsoki... hát mert maradékokat találtam a hűtőben...

na drágáim. tanulság. ne használjatok sparos étcsokit, mivel nem finom. 

és mivel fura íze volt az egésznek, fel kellett javítanom valamivel. így került bele még egy teáskanál fahéj és egy fél kiskanál kardamom, meg egy evőkanál méz. így már határozottan finom:)

tehát a hozzávalóim voltak:

3 dl tej
2 dl tejszín
kb. 140 g 50-74%-os étcsoki:)
1 tk. őrölt fahéj
fél kk. őrölt kardamom
1 ek. méz

tejet-tejszínt felforral (valahol forrás előtt kéne belerakni alapból a fűszereket), utána belerak a kockákra tördelt csoki, összekever, bele méz, felforral. kész. és én még a végén egy botmixerrel összekevertem, hogy ne legyen darabos.

A bejegyzés trackback címe:

https://pohoka.blog.hu/api/trackback/id/tr522500449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.